← Terug naar leerjaarkeuze
Corona virus

Een opdracht die ons bindt

Opdrachtgever: mevr. Hoedenmaker
Bedrijf/Organisatie: Calandlyceum
Team: Deze opdracht heb ik in mijn eentje gedaan.
Website: Klik hier
COVID-19 is nu ook in Nederland, en helaas sluit daardoor de markt op plein 40-45. Daarom doen we nu een nieuwe opdracht, met school als opdrachtgever. Alle technasiumleerlingen moeten een onderzoekverslag of een ontwerpverslag maken, over een onderzoek of ontwerp dat te maken heeft met COVID-19. Verder kan je er ook voor kiezen om verder te gaan met de originele opdracht, zodat je dan een verslag kan schrijven over hoe COVID-19 impact heeft op je project. Uiteindelijk worden alle verslagen en abstracten van die verslagen gebundeld tot één boek die alle technasiumleerlingen kunnen krijgen.

Plein 40-45

Plein 40-45

Opdrachtgever: Gemeente
Bedrijf/Organisatie: Gemeente Amsterdam
Team: Nikki, Laura en Milan
Groepswebsite: Klik hier
Deze opdracht voeren we uit voor de gemeente van Amsterdam. Op Plein 40-45 is er namelijk vijf dagen in de week markt en dat laat een gigantische rommel achter. Deze rommel kun je vaak opnieuw gebruiken dus daarom moeten wij iets ontwerpen van deze rommel waar de buurtbewoners ook iets aan hebben.
Deze opdracht is afgebroken vanwege COVID-19, de opdracht die hiervoor in de plaats is gekomen is Een opdracht die ons bindt

Eureka Cup

Eureka Cup!

Opdrachtgever: Politie
Bedrijf/Organisatie: Eureka Cup!
Team: Amber, Ida en Nihal
Groepswebsite: Klik hier
Eureka Cup is een jaarlijkse wedstrijd door Nederland waar veel scholen aan meedoen. Elk jaar wordt er een nieuwe opdracht gegeven en elk jaar wint er ook maar één school. Natuurlijk ben ik van plan om te winnen.
Voor deze opdracht moesten we iets bedenken wat plekken in de stad veiliger zou laten aanvoelen. Hiervoor hadden wij bedacht: Een poster waar verborgen camera's in zitten en een app waar je een pin op een kaart kan zetten op een plek die onveilig is, zodat ook andere mensen dat kunnen zien.

Decathlon

Decathlon

Opdrachtgever: dhr. Bakker
Bedrijf/Organisatie: Decathlon
Team: Jay, Arvid en Deane
Groepswebsite: Klik hier
We hebben onze eerste opdrachtgever gekregen! Voor deze opdracht moeten we iets maken wat je op of in het water kan gebruiken. We beginnen de opdracht met het maken van een infographic van afbeeldingen waar innovatieve ideeën van alles rondom water op staan. Voor deze opdracht hebben we een hoesje bedacht voor je telefoon, die een ballon opblaast en een lampje laat branden als het doorheeft dat je je telefoon in het water hebt laten vallen.

Sleutelhangers lasercutten

Lasercutten

In de eerste week moesten we leren omgaan met de lasercutter. Dit deden we door een sleutelhanger te maken met onze naam erop. De lasercutter valt redelijk simpel te bedienen, het enige wat je hoeft te doen is een ontwerp maken op de laptop die naast de lasercuter staat. Dan upload je het bestand naar de lasercutter, je legt er een plank of acryl plaat onder en je drukt op start. Zie hierboven de uitkomst ervan (Ze hangen nog steeds aan mijn sleutelbos!)

Gesoldeerde kubus

Solderen

Als allereerste hebben we geleerd hoe we moeten solderen, door van koperen staven en kubus te maken. Dit deed je door eerst twee platte vierkanten te maken, om die daarna bij elkaar te solderen met de soldeerbout en een beetje soldeertin. Helaas had ik niet genoeg tijd om de kubus helemaal af te maken, maar het heeft me wel een basis gegeven voor toekomstige projecten

Goh

Je hebt het einde van de pagina bereikt! Wil je weer naar boven?


↑ Breng me weer naar boven ↑