← Terug naar leerjaarkeuze
NEMO Sall

NEMO Sall

Opdrachtgever: NEMO Sall
Bedrijf/Organisatie: NEMO, Albert Heijn en Boeren
Team: Jay, Nikki en Amine
Groepswebsite: Klik hier
P.O.P: Download hier.
Deze opdracht moeten we zelf verzinnen. De opdracht kan een actueel probleem zijn en dan moet je dat probleem uitwerken. Deze keer hebben we niet echt een opdrachtgever, maar moeten we eigen stakeholders uitzoeken. Zie ons project op de groepswebsite.

IBM

IBM

Opdrachtgever: IBM
Bedrijf/Organisatie: IBM
Team: Laura, Nikki en Marc
Groepswebsite: Klik hier
P.O.P: Download hier.
Voor ons tweede project dit jaar hebben we een opdracht gekregen van IBM. Voor IBM moeten we een robot die kan helpen in de zorg maken, door middel van een raspberry pi. Dit was een uitdagend project maar is uiteindelijk best goed gelukt. Zie het resultaat op de groepswebsite.

Artcadia

Artcadia

Opdrachtgever: Artcadia
Bedrijf/Organisatie: Artcadia
Team (begonnen met): Jay, Marc, Daniël en Milan
Team (Geëindigd met): Daniël
Groepswebsite: Klik hier
P.O.P: Download hier.
Over tachtig jaar zal de wereld er anders uit zien dan nu. Volgens schatting zullen er tegen die tijd al elf miljard mensen op aarde leven. Dat is leuk, maar het zorgt ook voor een groot probleem. Waar moeten die mensen allemaal leven? Hoe zorgen we ervoor dat we nog een stukje natuur overhouden voor de dieren om in te leven? En wat doen we met al dat afval dat van al die mensen zal gaan komen? Met het groepje kiezen we één van de vier onderwerpen en proberen een oplossing te bedenken voor de onderliggende problemen. Zie de groepswebsite voor de uitkomst.

Arduino LEDS

Voor deze oefening moesten we één of meer lampjes aansluiten op een Arduino Uno bord. Dit is gelukt! Dit is een paralelschakeling maar het is me ook gelukt om een serieschakeling te maken!

Ewout uit de toekomst hier: Dit heeft me heel erg geholpen met de projecten die erna zijn gekomen, zeker bij het project dat ik heb gedaan voor CCHH.

Rotorkopter data

Rotorkopter

Voor onze tweede dag met O&O moesten we een rotorkopter maken. Die moesten we dan steeds beter en efficiënter maken. telkens moesten we opschrijven wat er gebeurde met onze rotorkopter en hoe het in elkaar zat. Bij deze opdracht werkte ik samen met Arvid. Hierboven kun je zien wat arvid en ik hebben opgeschreven.

Ontwerpcyclus

Ontwerpcyclus

Bij een het ontwerpen van iets zorg je ervoor dat het idee dat je hebt een product wordt. Je volgt bij het ontwerpen steeds een aantal stappen die je soms wel vaker moet herhalen. Deze cirkel van stappen die je herhaalt noem je de ontwerpcyclus. De stappen die je volgt in de ontwerpcyclus zijn:

  1. Het analyseren van de behoeften en eisen
  2. Het opstellen van een programma van eisen
  3. Het bedenken van oplossingen
  4. Het uitwerken van een gedetailleerd ontwerp
  5. Een prototype maken
  6. Het testen van een prototype
  7. Evalueer en maak een verslag over hoe het is gegaan en of het prototype goed werkt
  8. Werkt het prototype niet of niet goed genoeg? Start overnieuw bij stap 1
Goh

Je hebt het einde van de pagina bereikt! Wil je weer naar boven?


↑ Breng me weer naar boven ↑